Konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Już po raz czwarty na olbrzymiej pływającej scenie zbudowanej z łodzi flisackich (jedyna, taka scena w Polsce) na Dunajcu u stóp Trzech Koron w Sromowcach Niżnych zostanie zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”.

Impreza pod patronatem honorowym wice marszałka województwa małopolskiego Wojciecha Kozak.

IV edycja odbędzie się 1-2 maja br. - pierwszy dzień dedykowany będzie uczniom szkół gastronomicznych, drugi - kucharzom zawodowym.

- Festiwal Smak Pstrąga w Pieninach rusza czwarty raz i jest to druga edycja międzynarodowa. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz do kucharzy zawodowych. Obserwując coroczny wzrost popularności konkursu zdecydowaliśmy się na poszerzenie programu ramowego o jeden dzień, tak, aby każdy uczestnik mógł wziąć udział. Miło zaskoczyła nas również frekwencja widzów i turystów. Będąc przekonanym jak bardzo konkurs cieszy się popularnością i jest wydarzeniem widowiskowym zdecydowaliśmy się na organizację IV edycji „ Smak Pstrąga w Pieninach” - wyjaśnia w imieniu organizatorów Michał Henzel.

Zgłoszenia przyjmowane są do 15 kwietnia br. Więcej na www.smakpstraga.pl

opr.s/
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama