VI. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

12 sierpnia rozpoczną się VI. Europejskie Targi Produktów Regionalnych na Dolnej Równi Krupowej w Zakopanem. Impreza potrwa do 16 sierpnia. Celem Targów jest popularyzacja wiedzy oraz bezpośrednia prezentacja produktów charakterystycznych dla regionów Polski i Europy.

W tym roku w miasteczku targowym pojawi się około 200 wystawców z kilkunastu krajów, którzy prezentować będą produkty tradycyjne żywnościowe oraz wszelakiego typu rękodzieła. Spośród produktów żywnościowych atrakcja będą na pewno: sery, pesto i kremy włoskie, sery bałkańskie, sery jajeczne i pleśniowe, miody, ryby, piwa i wina tradycyjne, wędliny, czy też placki prołzioki, pierogi i sałatki.

W zakresie prezentacji rękodzieła wystawcy pokażą: wyroby ze skóry, galanterię regionalną, rzeźby, ceramikę, hafciarstwo, koronkarstwo, wyroby szklane, witraże i wiele innych dzieł regionalnych artystów. Zwiedzanie targów umilą nam zespoły regionalne, pokazy i warsztaty, a także konkursy.

Dodatkowo wieczorami przewidziano koncerty artystów: Jazzgot, Dikanda, Trawnik, Megitza i Chrząszcze.

Wstęp na wszystkie imprezy jest bezpłatny.

/ab
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama