Europejskie Targi Produktów Regionalnych (zdjęcia)

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Na Dolnej Równi Krupowej w Zakopanem trwają Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Podczas czwartego dnia imprezy wybrano najlepsze produkty targów. W tym roku bezkonkurencyjne okazały się: kabanosy wołowe z firmy Gawor Wędliny, pokrzywa w soku jabłkowym z Tłoczni Napojów Pawłowski, miód malinowy z Doliny Tatr i Gorczański Ser Dojrzewający „Stary Syr” z bacówki u Bucka.

Dwa ostatnie dni tegorocznych targów to także spotkanie kowali z całego regionu. Prezentują oni swoje wyroby, wymieniają doświadczenia i uczą publiczność na czym polega ich praca. Spotkanie poświęcone jest pamięci Jacka Biernacika, zmarłego w lutym tego roku jednego z twórców artystycznego kowalstwa w Polsce.

Wieczorem na targowej scenie zaprezentował się zespół Megitza.

pk/ zdj. Piotr Korczak
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama