"Muzyczna kuchnia Och" w Ochotnicy

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

10 listopada w Ochotnicy odbędzie się pierwsze z cyklu spotkań "Muzyczna kuchnia Och" w Sali Akustycznej przy Restauracji Och. Organizatorzy połączą to, na czym znają się najlepiej - dawne potrawy gorczańskich górali - z muzyką folkową.

W pierwszym rozdaniu na stół trafią: śliwcorka i lane kluski, wegańska kasza z warzywami i grzybami, pierogi z bryndzą i miętą, pierogi z kapustą i grzybami, żeberko w kapuście, placki z blach, moskole z bryndzą lub smalcem, nasz słodki wypiek oraz zespół OREADA z Łodzi.

Bilety online w cenie 50 zł od osoby dostępne są już na www.JarmarkPodhlanski.pl

W skład zespołu wchodzi nimfa górska, uwięziona przez pięciu zbirów we wsi pod Łodzią oraz oni sami. Wspólnie tworzą muzykę, która niesie ogromny ładunek emocjonalny. Ich koncerty to podróże w świat tajemnicy i przygody. Podczas muzycznych wypraw Oreada wyciąga z człowieka to, co głęboko w nim ukryte.


KIEDY: niedziela 10.11.2019., godz.17.00.
GDZIE: Restauracja Och,Hologówka 197, Ochotnica Dolna.
KTO: Oreada w składzie: Kasia Biesaga – wokal, instrumenty dęte, Adam Marańda – skrzypce, mandolina, wokal, Kacper Bienia – klawisze, akordeon, wokal, Mateusz Jędraszczyk – gitara elektryczna, Maciej Kłys – gitara basowa, Kamil Kaźmierczak – perkusja .
CO: śliwcorka i lane kluski, wegańska kasza z warzywami i grzybami, pierogi z bryndzą i miętą, pierogi z kapustą i grzybami, żeberko w kapuście, placki z blach, moskole z bryndzą lub smalcem, nasz słodki wypiek.

Bilety: 50 PLN rezerwacje / 70 PLN w dniu wydarzenia. Dzieci pod opieką dorosłych do lat 12 za darmo.
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama