Restaurant Week

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Na RestaurantWeek.pl wystartowały rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week – największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Od 28 października do 15 listopada najlepsi Szefowie Kuchni przygotowują popisowe trzydaniowe doświadczenia w festiwalowej cenie i formule zero-waste

W festiwalowych menu na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, natomiast zakazane plastikowe słomki i opakowania na wynos. Festiwalowi po raz kolejny towarzyszy ogólnopolska kampania społeczno-ekologiczna, w tej edycji pod hasłem: #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach, w tym na Podhalu. W naszym regionie Festiwal zagości po raz piąty. Swój udział zadeklarowało 13 restauracji, w tym 6 restauracji z Zakopanego, 5 z Nowego Targu, oraz po jednej restauracji w Białce Tatrzańskiej i Murzasichlu.
W edycji debiutować będą Górna Stacja w hotelu Aquarion oraz włoska Vincitore z doskonałą selekcją wina.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl.

Restauracje biorące udział:
Zakopane: Przy Kominq, Bubuja, Javorina, La Prima, Góralska Tradycja, Górna Stacja
Nowy Targ: Absynt, Na Szlaku, Vincitore, Villa Toscana, Tam Gdzie Zawsze
Białka Tarzańska: Novobilski
Murzasichle: Krajobrazy

Termin Festiwalu: 28 października – 15 listopada
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama