Małopolski Festiwal Smaku w Tuchowie już 25 lipca

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Chłodnik z moreli z agrestem i malinami z małdrzykami drożdżowymi, kurki z cukinią w śmietanie z grzankami, kugiel galicyjski z żeberkami czy kapusta duszona z jabłkami, koprem i skwarkami – to tylko niektóre przysmaki czekające na uczestników Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tuchowie.

Po przerwie spowodowanej pandemią znów będzie można spotkać się razem i rozsmakować się w produktach regionalnych.

Szefem Festiwalowej kuchni będzie Andrzej Polan, znakomity kucharz i restaurator, wtórować mu będą członkinie Kół Gospodyń Wiejskich i lokalni producenci, którzy wystawią swoje stoiska z małopolskimi przysmakami.

- Chcemy promować małopolskie dziedzictwo kulinarne - producentów i ich produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur. Będzie regionalnie, smacznie i zdrowo! Festiwal w Starym Sączu przyciągnął prawdziwe tłumy Małopolan i nie tylko. Mam nadzieję, że podobnie będzie w Tuchowie - mówi marszałek Witold Kozłowski.

Festiwalowi będzie towarzyszyć także quiz wiedzy o Małopolsce, konkurs na najsmaczniejszy produkt, a także występy zespołów regionalnych. Całość zwieńczą dwa koncerty zespołów Hyde Park Cover Band i Totentanz.

Program Małopolski Festiwal Smaku w Tuchowie 25.07.2021r.

13:00 – 13:15 - Otwarcie Małopolskiego Festiwalu Smaku

13:15 – Konkurs na najsmaczniejszy produkt

13:15 – 14:15 - Pokaz gotowania Andrzeja Polana (I)

14:15 - 14:35 - Zespół Śpiewaczy Moje Siedlisko

14:35 - 15:10 - Ogłoszenie wyników konkursu na najsmaczniejszy produkt oraz wręczenie nagród

15:10 - 15:30 - Zespól Echo Twojej Okolicy z Karwodrzy

15:30 - 16:30 - Pokaz Gotowania Andrzeja Polana (II)

16:30 – 16:50 - Występ nauczycieli ze Szkoły Muzycznej I Stopnia w Tuchowie

16:50 – 17:30 - Quiz wiedzy o Małopolsce – na scenie

17:30 – 18:30 - Pokaz gotowania Andrzeja Polana (III)

19:00 – 20:00 - Koncert zespołu Hyde Park Cover Band

20:00- 21:00 - Koncert zespołu Totentanz

s/

źródło: UMWM

Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama