Konkurs kulinarny w Kościelisku (zdjęcia)

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

W Gminny Ośrodku Kultury Regionalnej w Kościelisku odbył się konkurs kulinarny ”Tradycyjny Smak LGD”, mający na celu promocję potraw regionalnych i aktywizację mieszkańców.

W składzie komisji oceniającej potrawy znaleźli się m.in. wójt gminy Kościelisko Bohdan Pitoń, Wojciech Styrczula - Maśniak z karczmy Polany i dyrektor GOKR Małgorzata Karpiel Bzdyk.

Ze względu na największą liczbę dań regionalnych, opartych na tradycyjnych recepturach pierwsze miejsce zajęła drużyna z Witowa. Drugie miejsce za jagnięcinę zajęła drużyna z Dzianisza. Trzecią pozycję wywalczyła grupa z Kościeliska za wołowinę i tradycyjne hałuski.

Organizatorami imprezy byli Gminny Ośrodek Kultury Regionalnej w Kościelisku i Podhalańska Lokalna Grupa Działania.

pk/ zdjęcia Piotr Korczak
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama