XIII Dzień Pstrąga Biały Dunajec (wyniki i zdjęcia)

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Najlepszą Potrawę z Pstrąga podczas XIII Dnia Pstrąga w Białym Dunajcu przygotował Krzysztof Janik.

Protokół:
Jury konkursu na Najlepsza Potrawę z Pstrąga, czyli jury degustacyjne: Andrzej Jacek Nowak wójt Gminy Biały Dunajec, Halina Gnacińska - Rada Miejska w Sianowie, Jadwiga Szuplak - Rada Miejska Sianowie oraz jury profesjonalne: Sylwester Lis – szef kuchni kompleksu Bukovina, przewodniczący jury, Jan Wojtanek – szef kuchni Karczmy „Po Zbóju”, Anna Jelonek – firma Horeca Invest - Kraków po obejrzeniu i degustacji potraw z pstrąga przygotowanych przez startujące ekipy postanowiło przyznać następujące nagrody:
w konkursie profesjonalistów:
I miejsce 1000 zł i statuetkę Krzysztof Janik – Restauracja Pod Stancyjom
II miejsce i 600 zł i statuetkę Sławomir Saguła i Łukasz Pawlikowski – Hotel Zbójnicówka
III miejsce i 400 zł i puchar Jan Stopka i Maciej Jarosz – Lewicowy Odłam Krystynki
oraz wyróżnienia: Krzysztof Malinowski, Wojciech Kowalczyk, Konrad Kopczyński.

Wszyscy uczestnicy otrzymali upominki od Urzędu Gminy i Miasta w Sianowie, Urzędu Gminy w Białym Dunajcu i GOK w Białym Dunajcu.

Jury podkreśla bardzo wysoki poziom konkursu, składa podziękowania wszystkim biorącym udział w konkursie oraz składa podziękowania jego sponsorom: Firmom: Horeca Invest – wyposażenie gastronomii i SW-PROJEKT - projekty technologiczne dla przemysłu gastronomicznego, kompleksowi „Bukovina” z Bukowiny Tatrzańskiej, Izabeli i Jackowi Sikoniom – Rodzinne Gospodarstwo Pasieczne "Dolina Tatr".

opr.s/ zdj. Piotr Korczak
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama