Grzegorz Łapanowski gotuje w Zakopanem (zdjęcia)

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

ZAKOPANE. Podobnie jak w ubiegłych latach, podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych promowana jest akcja „Trzy Znaki Smaku” W tym roku, obok kucharzy z Zakopanego, o walorach polskich produktów regionalnych opowiada także Grzegorz Łapanowski - znany kucharz, prowadzący program TOP CHEF.

Istotą programu „Trzy Znaki Smaku” skierowanego na rynek polski jest informowanie nt. wspólnotowego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, a także promocja znakowanych w tym systemie produktów spożywczych.

Unia Europejska chroni wspomniane powyżej produkty przyznając następujące oznaczenia:
Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) i Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS).

pk/ zdj. Piotr Korczak
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama