Już jutro rozpoczynają się w Krakowie targi gastronomii i wina

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Połączenie tradycji i nowoczesności, aktualne trendy, rozbudowany program towarzyszący sprawiają że targi poświęcone tematyce gastronomii w Krakowie są jednym z najważniejszych wydarzeń branży w Polsce.

Na całość targów składają się właściwie trzy imprezy: Targi HORECA, GASTROFOOD, ENOEXPO. W tym roku organizatorzy zapowiadają 380-ciu wystawców, spodziewając się około 13 tysięcy gości. Targi odbywające się w krakowskiech halach EXPO potrwają do piątku 17 listopada.

Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA z 25-letnią tradycją należą do najważniejszych jesiennych miejsc spotkań branży w Polsce. Uczestnicy dotychczasowych edycji zgodnie twierdzą, że jedną z największych zalet tych targów jest niezwykle bogaty program oraz połączenie kilku wydarzeń targowych w jedno. Efektem tego jest rozbudowana formuła wydarzenia złożona z salonów i stref tematycznych, które prezentują przedstawicielom branży hotelarsko-gastronomicznej absolutnie kompleksową ofertę.


16 edycja Międzynarodowych Targów Wina ENOEXPO to wydarzenie o statusie priorytetowym dla producentów i dystrybutorów win z całego świata oraz ich Klientów.

Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD to z kolei idealna opcja dla firm oferujących produkty spożywcze oraz usługi w sektorze HoReCa.

Kolejna edycja Salonu Kawy i Herbaty to miejsce spotkań pasjonatów, dla których organizatorzy przygotowali liczne warsztaty i seminaria. Salon Piwa Beer & More to miejsce prezentacji ofert producentów i dystrybutorów złotego trunku a w Salonie Słodkich Inspiracji, nowej propozycji dla producentów i dostawców lodów, słodkich wyrobów i dodatków do deserów czeka równie wiele atrakcji.

Imprezy obfitowały będą w pokazy kulinarne i spotkania ze światowymi gwiazdami gastronomii podczas Kuchni Mistrzów.


– Z okazji 25. edycji Targów chcemy podkreślić rolę ludzi pracujących w branży HoReCa: szefów kuchni, kucharzy – wirtuozów i kompozytorów smaku, wyznaczających nowe kulinarne kierunki; managerów i zarządców hoteli oraz restauracji, którzy są swego rodzaju dyrygentami, nadającymi ton i rytm pracy w swoich obiektach. To im będzie poświęcona Kuchnia Mistrzów oraz specjalny koncert w czasie Targów – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.



mat. prasowe z horeca.krakow.pl
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama