Francuscy mistrzowie kuchni odwiedzą Bukowinę Tatrzańską
Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00
W czwartek (31 maja) Bukowinę Tatrzańską odwiedzą francuscy mistrzowie kuchni. W Hotelu BUKOVINA odbędzie się francuski obiad, który przygotują wykładowcy i studenci Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere. W menu znajdą się m.in: smażone małże Św. Jakuba, samosy z policzków wieprzowych oraz gruszki gotowane w winie.
Francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci szkoły po raz drugi odwiedzą Bukowinę Tatrzańską.Obiad dla gości BUKOVINA Terma Hotel Spa przygotuje Patrick Traverse – szef kuchni, o wyjątkową oprawę zadba Carine Suau – mistrz dekoracji stołu, natomiast wina dobierze sommelier – Stephanie Hauswald.
– To już druga wizyta gości z Francji w naszej restauracji – mówi Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina. – Ich przyjazd to wyjątkowa okazja do spotkania dwóch odmiennych regionów smaku: lokalnej kuchni Podhala i tradycyjnej kuchni francuskiej. Jesteśmy dumni, że możemy wzajemnie się inspirować i uczyć, jak tworzyć wyjątkowe miejsce, w którym wizyta to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla wszystkich zmysłów.
Obiad będzie serwowany w hotelowej restauracji Morskie Oko, 31 maja w godzinach 14.00-16.00. Francuskich specjałów skosztować będą mogli nie tylko goście hotelowi, ale także wszyscy, którzy w ten dzień postanowią odwiedzić Bukowinę Tatrzańską.
W karcie menu znajdą się:
– samosa z policzków wieprzowych w sosie słodko-kwaśnym z liśćmi młodych sałat;
– smażone małże St. Jacques i kaszanka z kurkami oraz pietruszką;
– polędwica w winie, placki ziemniaczane z kremem z cukinii i bazylią;
– gotowana w winie gruszka, sorbet z czarnej porzeczki, chrust.
Cena zestawu obiadowego wynosi 120 zł. W związku z ograniczoną liczbą miejsc należy dokonać wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu: 18 20 25 400.
opr. s/
źródło: BUKOVINA Terma Hotel Spa
Więcej na temat
komentarze
reklama