IV Dni Węgrzyna&CK Wino w Krakowie (zdjęcia)
Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00
W dniach 24 - 27 maja br. odbył się na Małym Rynku w Krakowie czwarty festiwal win i kuchni krajów CK Monarchii. Licząc wszystkie dotychczasowe edycje był to już festiwal piąty, bo całkiem niedawno miały miejsce pierwsze „Dni Węgrzyna” we Wrocławiu, ale licząc tylko edycje krakowskie – czwarty.
Na festiwalu pojawiły się wina węgierskie, austriackie, chorwackie, słoweńskie, morawskie, rumuńskie, polskie oraz wina słowackie. A ponadto: sery z kozy i z krowy, wędliny ekologiczne i tradycyjne, bardzo wonne austriackie sery, oscypki, kiełbasy z grilla, węgierskie kiszonki, słoniny, boczki i papryki, pierogi, placki ziemniaczane, pierniki, słodycze, miody pitne i stałe. Pojawi się także węgierski langosz, czeski trdelnik i wiele innych produktów.Można było kupić wyroby ceramiczne i z drewna, srebra, biżuterię, szkło malowane, świece artystyczne. Ponadto zostały zorganizowane warsztaty dla dzieci.
/ab
zdjęcia: Michał Bachulski
Więcej na temat
komentarze
reklama