W Zakopanem trwają kulinarne targi (zdjęcia)

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

ZAKOPANE. Drugi dzień Europejskich Targów Produktów Regionalnych minął pod hasłem spotkań z kulturą, tradycją i smakami różnych regionów Polski. Przypomnijmy - impreza potrwa do niedzieli 15 sierpnia.

W tym czasie prezentowana będzie bogata oferta produktów: wyroby wędliniarskie, mleczarskie, cukiernicze, ale także unikatowe wyroby rękodzielnicze. Nie zabraknie koncertów i warsztatów.

Wśród wystawców w wiosce targowej dużą popularnością cieszył się Food Truck “Dobre z Lasu”, pod patronatem Ministerstwa Klimatu i Środowiska, w którym serwowane były burgery z dzika.

W Zarembku Tradycji odbyły się spotkania „W gościnie u Chłopa Świętokrzyskiego”. O świętokrzyskiej gościnności opowiadał Grzegorz Szymański, właściciel Zagrody Edukacyjnej Ostoja Dworska.

W ramach drugiej prelekcji z cyklu „Bezpieczni w regionie tatrzańskim”, o podstawach bezpieczeństwa podczas przebywania na wakacjach w naszym regionie opowiadali funkcjonariusze Komendy Powiatowej Policji w Zakopanem.

Na koniec dnia odbyła się prezentacja miodów pszczelich “Dolina Tatr” w wykonaniu Rodzinnego Gospodarstwa Pasiecznego Izabela i Jacek Sikoniów.

opr. s/ zdj. Piotr Korczak
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama