Przedświąteczny karp dla Krakowa

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo dla mieszkańców Krakowa - to obraz kolejnej akcji organizowanej przez magistrat wspólnie z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska

Dziś pysznego karpia skosztować będzie można w okolicach pętli tramwajowej Kurdwanów.

W kolejnych dniach poczęstunki odbywać się będą w sześciu lokalizacjach Krakowa, zawsze od godziny 16:00.

12 grudnia – przy pętli Bronowice Małe
14 grudnia – na rondzie Mogilskim
16 grudnia – na Małym Rynku

Wcześniej smaku smażonego karpia spróbować można było przy Nowohuckim Centrum Kultury i w okolicach pętli tramwajowej Kurdwanów.

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale także tołpygę oraz amura, nie zabraknie też wigilijnego czerwonego barszczu. Wszystkie ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej.



Więcej informacji i propozycje przepisów na www.krakow.pl

Fot. Bogusław Świerzowski, www.krakow.pl
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama