Świąteczny karp wraca na ulice Krakowa

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Po raz kolejny na ulicach Krakowa odbędą nie poczęstunki, na które zaprasza właściciel gospodarstwa rybackiego Maciej Szczoczarz.

Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale też zupę grzybową i kapustę z grochem. Przygotowano 10 tysięcy porcji.

Tak, jak w poprzednich latach, poczęstunki rozpoczną się o godzinie 16.00, a odbywać się będą w sześciu lokalizacjach:

poniedziałek, 4 grudnia – Mały Rynek
środa, 6 grudnia – Rynek Podgórski
piątek, 8 grudnia – rondo Mogilskie
poniedziałek, 11 grudnia – parking przy pętli tramwajowej „Kurdwanów P+R”
środa, 13 grudnia – plac Inwalidów
piątek, 15 grudnia – Nowohuckie Centrum Kultury


W tym roku do współpracy z Bartłomiejem Szczoczarzem włączyli się sponsorzy:
Gospodarstwo Rybackie Rytwiany,
Mieczysław Jakubowski Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „MIKI”
Charsznickie Pola Natury
Dak Plus Dariusz Kaczmarczyk
MM Druk Serwis
Restauracja „Pod Srebrnym Kurem”

– Bardzo dziękuję panu Bartłomiejowi i jego żonie, że po raz kolejny dzielą się z krakowianami świątecznym posiłkiem. Dziękuję za ich ciepłe serca, to napawa nadzieją i pozwala jeszcze lepiej wejść w ten świąteczny czas – mówił podczas briefingu Andrzej Kulig, zastępca prezydenta Krakowa.
 
 

źródło: krakow.pl

Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama