Mama, Tata i Ja: W dawnej kuchni żupnej

Czwartek, 1 stycznia 1970 01:00

Co jedli dawniej górnicy? Jakich używali przypraw? Co było ulubionym przysmakiem dzieci? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań będzie można poznać, przenosząc się w czasie, podczas zajęć Mama, Tata i Ja „W dawnej kuchni żupnej”.

Spotkanie odbędzie się 19 lutego o godz. 10.00 w Zamku Żupnym w Wieliczce. Uczestnicy dowiedzą się także jakie znaczenie miała sól dawniej a jakie ma dziś. Na koniec z masy solnej wykonają solniczki.
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka zaprasza.

Rezerwacja: Dział Edukacji Muzeum, tel. 12 289 16 33
Miejsce: Zamek Żupny w Wieliczce
Termin: 19 luty, godz. 10.00
Preferowany wiek uczestników: 6-12 lat
Cena zajęć: 15 zł / rodzina
50% zniżki z Wielicką Kartą Dużej Rodziny 3+, Krakowską Kartą Rodzinną, Kartą Dużej Rodziny, Krakowską Kartą Rodziny z Niepełnosprawnym Dzieckiem
Więcej na temat
komentarze
reklama
reklama